Programok, látnivalók

Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum

A város legnagyobb turisztikai vonzereje a Szarvasi Arborétum. A Holt-Körös partján elterülő kert alapítója Bolza József (Pepi gróf), kinek örököseBolza Pál folytatta azt a csodálatos munkát, amely egy világhírű tájképi kertet hozott létre. A Szarvasi Arborétumbanöt fás gyűjtemény található 82 hektáron, a világ számos tájáról érkezett, több, mint 1600 fa- és cserjefajjal. Az év minden napján varázslatos látványt nyújtó kert számos kiegészítő programmal és bemutatóhellyel várja a természet szerelmeseit.

Mini Magyarország makettpark

Mini Magyarország makettpark

A Mini Magyarország makettparkban több mint félszáz épített csoda minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason. Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csiky Gergely Színház.

Körösvölgyi Állatpark

Körösvölgyi Állatpark

A Körösvölgyi Állatparkban vendégeink testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumban pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek a látogatók. Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára.

Szarvasi Vízi Színház

Szarvasi Vízi Színház

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában 2011-ben létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló építészeti csodát, a Szarvasi Vízi Színházat. A Holt-Körös festői környezetében felépült a finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözetét idéző nyári játszóhely, ahol minden este kulturális programokkal várja a szarvasiakat a városba látogató turistákat. Hétvégenként nagy formátumú, zenés-táncos produkciókat láthat a közönség az ország színházai, valamint a határon túli magyar teátrumok előadásában.

Történelmi Emlékút és Országközép

Történelmi Emlékút és Országközép

1939 óta áll a Holt-Körös partján a szélmalmot formázó emlékmű, amely a történelmi Magyarország és a Kárpát-medence földrajzi középpontját jelzi. Szentegyháza és Barót erdélyi testvérvárosok székelykapui 2000 óta őrzik az 1250 méter hosszú Szarvasi Történelmi Emlékutat, amely 17 stáción keresztül vonultatja fel Magyarország történelmének jelentős állomásait.

Szent Klára Gyógyfürdő

Szent Klára Gyógyfürdő

Szarvas aktív pihenésre szolgáló attrakciói közül ajánljuk a Szarvasi Gyógyfürdő szolgáltatásait. Fedett medencéinkben esős, borús idő esetén is élményeket szerezhet, pihenhet, töltődhet. A városi fürdőkultúra egészen a török időkig nyúlik vissza. A Szarvasi Gyógyfürdő gyógyvizének jótékony hatását két törökös hangulatú gyógymedencében élvezheti. A sportolást 25 méteres úszómedence,a fürdőzést 90 cm mély medencék szolgálják. A pezsgőmedencében, valamint a szauna szigeten és szoláriumban regenerálódhat,feltöltődhet. Nyári napokon a kültéri napozó terasz és árnyas zöldterület valamint kerti játékok biztosítják a kellemes időtöltést.

Katalin II. Sétahajó

Katalin II. Sétahajó

A több mint 30 éve üzemelő Katalin II. sétahajó Szarvason, a Dél-alföldi régió szívében egész nyáron várja az idelátogatókat. Az érintetlen környezet, a Holt-Körös nyugodtsága és gazdag élővilága hozzájárul, hogy egyedi élményben vegyenek részt a kalandvágyó turisták. A hajóskapitány – Demeter István – tengerészként ismerkedett meg a hajózás rejtelmeivel. Később saját vállalkozásában teljesedett ki különleges humora, érdekes történetei, lelkes hozzáállása, amely egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy emlékezetes élményekkel gazdagítsa az érdeklődőket.

Bérelhető kerékpárok Szarvason

Bérelhető kerékpárok Szarvason

Szarvason ezentúl három helyszínen lehet kerékpárokat bérelni leghamarabb minden év április 1-től legkésőbb október 31-ig.

Összesen 8 női, 8 férfi és 4 gyermek (2 fiú, 2 lány) Csepel kerékpár áll rendelkezésre a turisták számára a Tourinform irodában